External blogs

Every now and then, I write a Dutch article on an external blog site. Here are some of them.

Written specifically for MyWindows.nl (was: WP7.nl):

 • Microsoft stuurt uitnodigingen voor pre-release Office
  Microsoft is gestart met het sturen van de eerste uitnodigingen voor het pre-release bètaprogramma van Office aan de mensen die zich eerder dit jaar hebben aangemeld als tester. Dit programma is gestart om gebruikers een early adopter te laten worden en hen daarmee de kans te geven om nieuwe versies uitgebreid te testen en feedback te geven.
 • Kaspersky introduceert Safe Browser voor Windows Phone
  Tijdens het Mobile World Congress op 26 februari 2014 heeft Kaspersky Labs de Safe Browser voor Windows Phone geïntroduceerd. Deze app is vanaf die datum ook verkrijgbaar in de app store. Windows Phone is niet het eerste mobiele platform waar Kaspersky apps voor heeft gemaakt. Voor Android is er al de Android Security Suite verkrijgbaar, voor iOS is de Safe Browser sinds oktober 2013 in de app store.
 • Update Windows 8.1 RT weer verkrijgbaar
  Microsoft Support heeft 22 oktober een bericht geplaatst dat de update van Windows 8.1 RT weer via de store verkrijgbaar is voor alle RT apparaten. Na het beschikbaar stellen ervan op 17 oktober, heeft het bedrijf de update op 19 oktober alweer verwijderd, toen bleek dat er – voornamelijk – een aantal Surface RT gebruikers wereldwijd problemen had met het installeren ervan.

Written specifically yet not exclusively for #Ontsecretaressen:

 • Hoe sterk is jouw wachtwoord?
  Internetveiligheid begint met bewustwording. Wees je er van bewust dat het zogenaamde datagraaien nu eenmaal gebeurt. Wees je er ook van bewust dat je apparatuur altijd meekrijgt met fabrieksinstellingen, met name routers maar ook andere apparatuur in het kader van The Internet of Things. Deze instellingen dien je direct na installatie aan te passen, inclusief het veranderen van het wachtwoord.
 • BYOD of CYOD of ‘gewoon’ ICT
  Het sijpelt langzaam het bedrijfsleven in: BYOD of CYOD. Dit zijn afkortingen voor Bring Your Own Device of Choose Your Own Device, waarbij het om mobiele apparatuur gaat. In het geval van BYOD nemen de werknemers hun eigen – mobiele – apparatuur mee. Mobiele telefoons, tablet pc’s, laptops. In het geval van CYOD stelt het bedrijf een ‘winkel’ samen, bepaalt het budget en de vernieuwingsfrequentie en laat de werknemer uit deze ‘winkel’ kiezen. Beide opties hebben voor- en nadelen en het maken van een protocol kan best lastig zijn. Dit is een nieuwe uitdaging, met name voor de ICT-afdeling. Maar ook jij kunt ermee te maken krijgen.
 • Lean, Six Sigma of TPS? De praktijk
  We gaan “nieuw” werken en halen een leger consultants naar binnen die de organisatie overhoop gaan halen. “Lean” is in. Het lijkt wel hèt toverwoord in deze tijd van bezuinigingen. Maar wat is “lean” eigenlijk? Hoe vernieuwend is het? Is het toepasbaar op een secretariaat? En hoe verhoudt het zich tot de andere toverwoorden zoals TPS (Toyota Production System) en Six Sigma?

 


Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.